Wij zijn 2 “geek” zussen, van jongs af aan gefascineerd door films.

Hallo, wij zijn Nele en Tina. Als kind waren we al in de ban van Disney films en kinderseries. De videocassettes draaiden tot ze uit elkaar vielen en we alles vanbuiten kenden. Sinds onze tienerjaren lopen we de cinemazalen plat en voor we het zelf goed beseften waren we “geeks”. Met ouder worden hebben we elk onze eigen interesses gekregen binnen de filmwereld en door deze interesses te combineren is GeekSIS in 2018 ontstaan. GeekSIS is een Belgische webshop met zijn hoofdzetel in Limburg.

Door mijn studies (Beeldende Kunsten en Interieurarchitectuur) heb ik een andere kijk op films gekregen.  Ik let vooral op details. (muziek, kleuren, belichting, compositie, kleding, decor…) Ook het gevoel dat een film teweeg kan brengen vind ik erg belangrijk. Ik hou daarom vooral van kunstzinnige en fantasy films maar andere genres zijn ook dik in orde.

Mijn interesse voor kunst, design, architectuur en Japan liggen nauw samen met films en series. Er zijn zoveel leuke films, acteurs en regisseurs …, maar als ik echt moet kiezen is Tim Burton  mijn grootste favoriet. Zijn bezoek aan Genk in 2018 waren dan ook “top” dagen waar ik ten volle van genoten heb.

Buiten het “geek” gebeuren ben ik een natuurvriend en geef ik extra aandacht aan  mens- en diervriendelijkheid. Mijn voorkeur zal altijd gaan naar herbruikbare en gerecycleerde materialen wanneer mogelijk, om zo mijn deel bij te dragen aan het verkleinen van de afvalberg.

Mijn voorliefde voor fantasy was al op zeer jonge leeftijd duidelijk. Als kind keek ik naar Thundercats en He-man, en oh wat wilde ik graag zoals She-Ra zijn ! Dit is echter anders uitgedraaid en ik ben verpleegkundige geworden. Mijn manier om mensen te helpen.

Mijn voorliefde voor fantasy is ondertussen alleen maar groter geworden. Toen ik in 2003 voor de 1e maal naar FACTS ging had ik mijn roeping gevonden. Die eerste foto met John Rhys-Davies, als grote The Lord of The Rings fan was ik helemaal in de wolken! Dit was de start van het reizen naar vele Cons met als hoogtepunt San Diego Comic-Con in 2014. Een onvergetelijke ervaring!

Ondertussen is het superhero genre bovenaan mijn interesselijstje komen te staan. Marvel, DC Comics, … I Love it all ! Maar mijn favoriet is stiekem toch wel Aquaman.

Sinds enkele jaren gaan we samen naar beurzen zoals Comic Con, FACTS,… Zoeken achter leuke spullen voor onszelf en de kinderen. Dit bleek niet zo eenvoudig te zijn dus zijn we zelf op zoek gegaan en willen dit heel graag met jullie delen ! Onze aandacht gaat dan ook iets meer naar “geek”stuff voor vrouwen en kinderen. Wat niet wegneemt dat mannen niets bij ons kunnen vinden, Integendeel ! We proberen tussen het grote aanbod  met een kritisch oog te zoeken en te selecteren om datgene te vinden met net dat tikkeltje meer.

Onze wereld reikt verder dan films en series. Ook games, anime, manga,… ontsnappen niet aan onze aandacht. Zeker met onze tieners en kleuter in huis die al “Geeks” in wording zijn.

In 2020 zijn we partner geworden van Shopa om ons als Belgische lokale handelaar wat naar voor te plaatsen. Dit jaar hebben we de stap gezet om ook partner van Bol.com te worden. Je kan ons dus op verschillende kanalen terugvinden. Wil je op de hoogte blijven van onze laatste nieuwigheden ? Houdt dan zeker onze Facebook en/of Instagram pagina in de gaten !

Ben jij iemand met creatieve ideeën of heb jij iets dat voor ons interessant zou kunnen zijn ? Neem dan zeker contact met ons op! Wie weet kunnen we iets voor elkaar betekenen. Wij staan altijd open voor vernieuwing. Zelf bruisen we van de ideeën en kunnen niet wachten om deze waar te maken.

Veel plezier en welkom bij GeekSIS !

Nele en Tina Gerits

Contacteer ons

We zijn er even niet maar u kunt ons een bericht achterlaten en dan komen we zo snel mogelijk bij u terug.

Not readable? Change text. captcha txt
0